​Velkommen til Tandklinikken Sorgenfrigårdsvej i Kgs. Lyngby​

​Husk lige tandbørsten!

Lige fra barnsben har vi lært, at man skal børste tænder dagligt for at holde mundhulen ren og opretholde god tandhygiejne. Karius og Baktus skal holdes væk, så man ikke får huller i tænderne. Men god mundhygiejne kræver lidt mere omhu end en halvhjertet omgang med tandbørsten inden sengetid. I dette indlæg får du gode råd til, hvordan du laver en god rutine for tandbørstning og på den måde sikrer dine tænder mod huller, tandkødsbetændelse og paradentose. For optimal tandpleje bør du dog supplere omhyggelig tandbørstning med regelmæssig brug af tandtråd eller tandstikker.

5 gode råd

  1. Brug en blød tandbørste. Er børsten for hård, går det ud over det sarte tandkød.

  2. Børst tænderne 2 gange om dagen, morgen og aften. Så får du både renset ud efter nattens løb, såvel som fjernet de urenheder og madrester, du har pådraget dig efter dagens måltider.

  3. Brug minimum 2 minutter på tandbørstning for at sikre, at du har renset alle tænder grundigt.

  4. Børst tænderne i samme rækkefølge hver gang, og brug små rykvise cirkelbevægelser, hvor du bevæger børsten nedefra ved tandkødsranden og opad mod tændernes tyggeflade. På den måde rengør du også under tandkødet uden af skade det.

  5. Skift tandbørsten regelmæssigt. En tandbørste holder ca. 3 måneder, hvorefter den skal skiftes. Når hårene på børsten er slidte og stritter ud til sider, er det tid at få en ny. Bliver børsten slidt ned på under 3 måneder, er det tegn på, at du trykker for hårdt, og så bør du bruge et blødere tryk under børstningen.

Det kan være svært at bruge den rigtige tandbørstesteknik. Du skal børste effektivt, så alle tænderne bliver rengjort, men samtidig må du ikke børste for hårdt, da det beskadiger tandkødet. På vores klinik er vi altid klar til at rådgive om korrekt tandbørstning, hvis du har brug for hjælp til dette.

Tandklinikken Sorgenfrigårdsvej

Sorgenfrigårdsvej 78

2800 ​Kongens Lyngby​​

Telefon: 45874850